tisdag 10 januari 2012

REFUSED återförenas


Dennis Lyxéns REFUSED återförenas i sommar för ett par spelningar, dels i amerkanska Coachella-festivalen, dels på Way out West i Göteborg som går av stapeln 9-11 augusti 2012. Biljetterna dit släpps nu i slutet av januari.

REFUSED var aktiva på 90-talet och släppte tre album varav det senaste "The Shape of Punk to Come" blev mest uppmärksammat, mycket för sin betydelse för hardcore-scenen, men strax efter släppet bröt medlemmarna med varandra, av okänd orsak. Inför återföreningen säger bandet att "Vi gjorde aldrig 'The shape of punk to come' rättvisa när den släpptes, då vi var alltför upptagna med internt käbbel i stället för att koncentera oss på jobbet. Och plötsligt kommer möjligheten att göra det som det var tänkt. Vi vill göra om, göra rätt. För de människor som har hållt musiken levande under den tid som har gått, men även för vår egen skull". Fint så :)

Videon nedan är från inledningsspåret Rather Be Dead från andra albumet "Songs to Fan the Flames of Discontent".

3 kommentarer:

 1. Oj, häftigt. Eller vid närmare eftertanke så kanske bandet fått vila som det var. En riktigt häftig spelning på wow lär det ju bli i alla fall.
  Tack för tipset!
  /shadows

  SvaraRadera
 2. Riktigt kul bokning för WOW besökare.

  SvaraRadera
 3. World of warcraft?

  Ändå kul med umepöjka

  SvaraRadera