onsdag 20 november 2013

Bäst 2013 strax utanför Topp 10:
SOILWORK - "The Living Infinite"

Bloggen fortsätter lista intressanta skivor som kommit under året men som inte kvalar in på min Topp 10-lista, vilken kommer presenteras framemot årsskiftet.

Jag har alltid gillat SOILWORK. Deras melodiska metal är habil och lagom lättillgänglig. Eller kanske mest lagom - för av någon anledning har det aldrig hettat till i relationen oss emellan. Men nu, tänker jag, med årets maffiga dubbelalbum, hyllat av kritiker och kolleger. Så jag slog till och beställde utgåvan helt olyssnad när den kom i våras.

Vad ska man säga? Inte på något sätt kan jag påstå att "The Living Infinite" inte är bra. Nästan varje låt enskilt är klart lyssningsvärd, men sammantaget blir det återigen så - "lagom". Rätt tradigt för att vara ärlig. Och denna gång inte mindre än två skivor och 90 minuter lagom. Det blir mycket.

Trots skickliga musiker och en hel del fina låtar hamnar således SOILWORK även detta år utanför Topp 10-listan; jag måste tillstå att dagens sejour troligen var sista gången jag lyssnar igenom dubbelalbumet som helhet...

SOILWORK på scen på Metaltown i somras

Martins recension av "The Living Infinite" på WeRock.se

3 kommentarer:

  1. Utan att ha hört hela skivan så är jag ganska säker på att du har rätt. :) Blir inte mer lagom än så här.

    SvaraRadera
  2. Tack Christofer att du håller med, och tack Chief för att du håller emot :-)

    SvaraRadera