lördag 1 februari 2014

BEHEMOTHs "The Satanist" - recension på WeRock.se


"Nu kunde man på allvar tro på talesättet att "fan har gått och blivit religiös på gamla dar"! Eller i det här fallet är det BEHEMOTHs frontman Nergal, som använder ett helt batteri av referenser till kristen tro och ritual i nya albumet "The Satanist".
Albumets inledande spår annonserar jordens undergång med Blow Your Trumpets Gabriel, syftande på ärkeängeln som blåser i sitt horn och förkunnar den yttersta domens dag. Gabriel startar därmed BEHEMOTHs mässa som 44 minuter och nio spår senare avslutas med den "frikyrkojublande" O Father O Satan O Sun!. Däremellan finner vi låtar med titlar såsom (i min översättning) Svart mässa, Bed för oss Lucifer och Amen."

Så inleder jag min recension av "The Satanist" på WeRock.se och delar för första gången ut maxbetyg till ett album jag recenserar. Det blir i sanning inte bättre än så här. 

Avslutningsstycket i recensionen säger bl.a. att "Jag är övertygad att BEHEMOTH med sitt tionde studioalbum kan göra det kräsnaste av sina fans tillfreds, samtidigt som bandet med detta album har en möjlighet som kanske aldrig förr att nå ut till fler och nya fans". Allt jag skriver däremellan kan du läsa i min recension på WeRock.se av BEHEMOTHs "The Satanist". Och uttrycka gärna dina egna åsikter i en kommentar och/eller genom att sätta betyg på plattan själv.

Vår nya skribentkollega Christofer tar en dust med veteranerna i ICED EARTH och deras "The Plagues Of Babylon" medan Fredrik reder ut begreppen gällande både VISTA CHINOs musik och det genomförda namnbytet. Allt på WeRock.se

2 kommentarer:

  1. Mycket bra skiva. Jag tror inte den hamnar högst upp på listan för mig, men bra nära.

    SvaraRadera
  2. Kul att du också gillar den!

    SvaraRadera