söndag 27 april 2008

Entombed och Degradead på Klubben

De pratas ibland om "goa gubbar" när det gäller In Flames och andra Göteborgsband men jädrans vilka goa Stockholmsgubbar vi fick glädjen att lyssna till och se i aktion igår kväll!

Entombed. Foto: Sara
Entombed, Klubben 2007

Entombed på Klubben innbar en tajt spelning med att band som skapade en värmande närhet till publiken, både mentalt och fysiskt. Tydligen ändå inte tillräckligt nära för sångare L G Petrov, förrän han avslutningsvis kastade sig i famnen på sin publik och crowdsurfade tryggt på sin popularitet. Hela fyramannabandet bidrog till en enormt tät och levande tillställning, och utöver Petrovs utspel var också Alex Hellids gitarrspel fullständig bedövande.

Degradead var den andra anledningen till vårt besök på Klubben, bandet vars skivdebut "Til death do us Appart" jag tidigare recenserat på Werock. Senare fick jag också möjlighet att intervjua gitarristen David Szücs. Och nu fick vi alltså se det unga bandet live och till min glädje var de precis så bra som jag hade trott och hoppats.

Mer om konsertkvällen kommer snart att gå att läsa på Werock. Där finns, redan nu, en färsk intervju genomförd av Tomasz Swiesciak, med Anders Jakobsson från Nasum. Som alltid är Tomasz intervjuer ett nöje att läsa, intressant och med personlig prägel. Intervjun läser du på Werock.

Degradead. Foto: SaraDegradead, Klubben 2008

8 kommentarer:

 1. Synd att man inte var i Stockholm i helgen. Hade varit kul och se Entombed.
  Degradead är ett nytt namn för mig. Läste din recension (som var riktigt bra) och är på väg in på deras MySpace sida för att se vad det handlar om.
  Se fram emot fler tankar och bilder från konserterna på Werock. Vore särskilt intressant att läsa vilket material Entombed spelade.

  SvaraRadera
 2. Såg Entombed i dagsljus kl 15 på Metaltown förra året och det var inte så jättebra. Mest för stämningen aldrig infann sig. Att se dom spela på ett lokalt och skitigt hak mitt i natten skulle säkert var utomordentligt!

  SvaraRadera
 3. Fett med schysst att belysa Entombed. Ett band som har mkt lång och vital historia. Kul att degradead värmde upp, inte illa. ;) mvh d

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentarerna :)

  Ja, Daniel, vital historia och högst vitalt fortfarande!

  Tomasz, du skulle varit där! Det var stämning så tät att man kunnat ta på den...

  Min lilla fotograf tog 367 bilder så nog ska vi kunna hitta något som duger för Werock så småningom ;)
  (Tror dock mer på Behemoth än Degradead för din del Shadows, gissar jag?)

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Det ligger sedan igår uppe en mycket enkel profil på gamla bandet Blackshift - endast en låt just nu, men det hade varit kul att veta vad du tycker :)

  www.myspace.com/blackshiftthrash

  SvaraRadera
 6. Vore kul höra vad du tycker om mitt hårdrockband. Kika in:

  http://www.myspace.com/thethermaldetonators

  Vi laddar för höst turné i storstockholm.

  Förresten lirar inte du själv?

  mvh

  Redaktör
  Daniel ;)

  SvaraRadera
 7. Tack Kim för den första intressanta bloggen jag läst,, ever

  SvaraRadera
 8. Men oj, ska jag ta det där riktigt på allvar får jag ju världens prestationsångest :)

  Men tack ska du ha, och välkommen hit till bloggen.

  SvaraRadera