tisdag 27 januari 2009

Intervju med Ole A Myrholt,
Enslavement of Beauty

I sambandet med utgivningen av Enslavement of Beautys "The Perdition EP" fick jag möjlighet att intervjua Ole Alexander Myrholt, bandets sångare men också en mångsidig musiker som utöver detta engagemang driver och deltar i ett antal andra musikprojekt. Intervjun i sin helhet är publicerad på Werock.se (då översatt till svenska).

Ole Alexander MyrholtTrots att black metal/extreme metal kanske är de musikformer Myrholt främst kan förknippas med är han inte avvisande till någon typ av musik, eller någon konstform i stort.
"Jeg er mer opptatt av låta enn hvilken genre den blir kreditert. Når det er sagt så føler jeg meg veldig hjemme i metal og electronica som utrykksform. Selv lytter jeg på alt i fra Minnie Riperton til Deicide. Pop, rock, electronica, metal. Spiller ingen rolle så lenge låta appelerer."

"Kunstutrykket står i sentrum for meg /.../ Så lenge jeg kan utrykke det jeg ønsker gjennom musikk og tekst så holder det for meg. Med kunstutrykket mener jeg rett og slett bare følelsene og tankene og stemningen jeg ønsker å formidle. De har ikke nødvendigvis noe med hverken teknisk brillianse eller musikalitet å gjøre. Jeg kunne like gjerne ha malt et abstrakt bilde eller skrevet en novelle."

The Perdition EPEnslavement of Beauty är ett pararbete av Myrholt, som skriver och framför sången, och Tony Eugen Tunheim som står för musiken.
"Vi skriver alltid hver for oss og jeg skriver stort sett uten noen referanse til det tonale. Den kreative fasen er såpass introvert og utleverende at det rett og slett ikke er ønskelig for meg å dele den med andre. Det litterære landskapet er med andre ord veldig personlig selv om det er skrevet på en veldig tolkningsvennlig måte. Tekstene er fritt basert på mitt eget liv. De er refleksjoner av så vel konkrete hendelser som abstrakte tankevandringer og stort sett en "outlet" for all dritten som bygger seg opp."

Tremorängeln"En kreativ fontän" har Yngsta sagt om Myrholt, med tanke på alla projekt han är involverad i :). Bland de övriga banden är för mig Tremor det mest intressanta.
"Enslavement of Beauty og Tremor er nok bare flere sider av meg /.../ Jeg definerer Tremor som black metal, ja. Både av lydutrykk og litteratur. Tremor er spissere. Mer rett i trynet. Mørkere. Til dels voldelig og så absolutt melankolsk, lengtende og fortvilet."

The Lipsynced with Satan EP"Jeg slapp en EP med Tremor i høst...har vært litt frem og tilbake der med tanke på besetningen. Har ikke helt bestemt meg for hva som skjer der men skiver blir det selvfølgelig. Ny EP på nyåret og skive til sommeren satser jeg på. Og så har det jo blitt en del gratislåter etterhvert. Sånn går det når kreativiteten flommer."

En spännande Tremor-låt som finns för nedladdning är Synopsis om vilken Myrholt säger på bandets blogg att "I think this could very well be my definition of black metal... Both lyrically and soundwise...".
Hmm, ett nyckelspår då kanske :)

Mycket skulle det betyda för mig att se dessa band live och vad gäller Enslavement of Beauty kan jag glädja mig åt Myrholts svar att "...den dagen noen kommer med tilbud så vurderer vi det. Enkelt og greit."

Enslavement of Beautys första officiella video samt en hel hoper andra, fan-gjorda, finner du här på Metalvideo.

Och som sagt, på Werock hittar du hela intervjun, helt på svenska.

3 kommentarer:

  1. Fantastiskt bra korrad artikel och intressant läsning för första gången! =)

    SvaraRadera
  2. Jättekul och jättebra! Måste varit kul att att göra intervjun med tanke hur mycket du lyssnar och skriver om honom och hans projekt.

    SvaraRadera
  3. Tack för det Tomasz ;)

    Ja, Shadows, det var riktigt roligt att få göra den här intervjun, då jag beundrar Myrholt mycket, som musiker och inte minst som lyriker.

    SvaraRadera