torsdag 9 januari 2020

Ny musik att se fram emot 2020

Härligt att se ett nytt musikår framför sig! Det finns redan ett antal band vars nya plattor jag ser fram emot. Här några av dessa.

Musikåret drar igång redan nu i början av januari med finska Apocalypticas nionde album, bandets första på fem år. Jag var lite besviken på förra plattan Shadowmaker så förhoppningarna kan sägas vara högre än förväntningarna denna gång.
Min recension av albumet Cell-0 ligger färsk på Gaffa.se.

Senare i månaden släpper danska Konvent sitt debutalbum. Missa inte det om du inte har koll på dem sedan innan! Riktigt tung death doom med fyra unga kvinnliga musiker i bandet som bildades 2015.
En fyraspårs demo samt de första två singlarna finns på Spotify och Puritan Masochism släpps 24 januari.

I kontrast till de unga musikerna i Konvent väntar vi också på nytt från Brasilien; thrash-veteranerna i Sepultura släpper albumet Quadra 10 februari. Håller detta ännu drygt 35 år och 15:e albumet in i karriären? Återstår att se.

Det var mycket doom, groove och sludge i mitt musikliv förra året har jag konstaterat tidigare. Kanske fortsätter det så med först Konvent och sedan ytterligare ett riktigt veterangäng. Britterna i My Dying Bride firar 30 år som aktiva och The Gosth Of Orion släpps i början av mars.

Några andra band som utlovat och/eller det ryktas om nytt från och som jag ser fram emot är är:

* Enslaved - alltid intressant att se vad norrmännens progressiva black metal visar upp.
* Vampire - trodde platta skulle komma redan 2019, men icke. 2020 kanske?
* Black Oak - ja, vad hände? November var sagt att debutalbumet skulle komma men vi väntar än. 

Vilken ny musik ser du fram emot under 2020?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar