lördag 8 september 2007

En liten parentes om Behemoth

Det är så kul! Jag hade så fantastiskt fel, och det är så härligt! Inte alls så där obefogat mycket ”blod och slask” som jag förberett mig på.

Nergal. Foto Adam Jędrysik, Wikipedia
Jag ber Nergal och bandet om ursäkt för mina låga tankar… Får skylla på min svaga engelska i kombination med sångarens grova growl, vilket gjort att jag haft noll koll på texterna innan jag började läsa i albumblad och på bandets webbsidor :) Intressant, helt enkelt. Fortfarande rätt läskigt, men intressant nog att kolla vidare på. Behemoths texter rör sig hela tiden i historiens och religionens sfär, eller rättare religionernas. Och det visar sig att sångare Adam "Nergal" Darski är en beläst låtskrivare med bland annat sex års historiestudier bakom sig. Återigen har jag alltså helt fel förväntningar, och får dem tungt motbevisade. Återkommer i frågan, det lovar jag!

Lite listlust :)

Tre fullkomligt värdelösa situationer att lyssna till Behemoth i:
* I köket, när resten av familjen ser på teve eller pluggar.
("Skruva ner ljudet!")
* På kontoret på jobbet, när biblan är öppen och ljudet läcker...
(fullständigt omöjligt)
* I bilen tillsammans med The Ark-fantasten :(
(...säger inget mer)

Tre faktiskt väldigt okey situationer att lyssna till Behemoth i:
* På jobbet när alla andra har gått hem och hela bygget är tomt. Högsta volym. :)
* Under svampplockningen i skogen när vårens efterlängtade, men numera enbart tröttande, fågelsång är utbytt mot The Apostasy i hörlurarna :))
* I bilen, på en låång omväg till jobbet bara för att hinna höra Inner Sanctum och Be Whithout Fear en gång till - och en gång till :D

6 kommentarer:

 1. Det bästa måste väl ändå vara att trycka in sig i ett hörn med hörlurar när det är kolsvart och riktigt ryskigt väder samtidigt som man är i en känslostämning som man verkligen inte villa komma ut ur.

  SvaraRadera
 2. "ryskigt" ja... eller "polskigt", det är nog ännu ruskigare ;) Jasså, så du börjar också få landsmännens musik i blodet?
  Nja, jag vill nog helst ha lite rörelseutrymme, inget hörn, det är väldigt fysisk musik på ett sätt.

  SvaraRadera
 3. Nja, har några skivor hemma men jag har inte hunnit lyssna igenom dem ordentligt än. Har blivit precis som du nämner, i bakgrunden när man gör nåt annat

  SvaraRadera
 4. Försökte lyssna på metal (Arch Enemys senaste tror jag det var) när mina teamkollegor hade gått hem - men då kom grannen in och bad mig sänka! *skratt* Trevligt dock Kim att du verkar ha kommit in i den underbara zon där Behemoth blir ett gift - du kanske till och med börjar längta efter konserten?;)

  SvaraRadera
 5. Giftet sprider sig...

  Motståndet började väl brytas ner ungefär fem sekunder in i den här videoen ;)

  Jag tror det blir otroligt, fantastiskt häftigt att se dem! Jo, jag längtar lite...

  SvaraRadera
 6. Hej Kim,

  har läst din blogg lite då och så, alltid roligt med hårdrocksbloggar.
  Har du lust att kontakta mig på: fredrik@werock.se , skulle vilja fråga dig några saker. Hittar ingen mail till dig här, så jag kör med en kommentar och hoppas du läser den :-)

  SvaraRadera