tisdag 4 september 2007

In Flames i famnen på fansen...

Även de stora banden som kanske inte "behöver" det, använder kanaler som bloggar och MySpace för att skapa, om inte närkontakt, så i alla fall kontakt på halvdistans med fansen.
I våras, under Norge/Sverige-turnén körde In Flames en blogg med foton och kommentarer kring spelningarna och turnévardagen, men de bjöd också på egenkomponerade limerickar och bildgåtor. Fansen hängde på med kommentarer och egna påhitt. Kul grej och jag föreställer mig att även bandet har glädje av att också få en annan typ av gensvar än både de direkta ovationerna och kommentarer i gästboken som "...kom till Panama/Lettland/Eslöv, vi älskar er!!!!!"


Idag har In Flames lagt upp nya låten Abnegation på sin MySpace, den återfinns annars på samlingsplattan Viva la bands, Vol 2, där också band som The Bloodhound Gang, Dimmu Borgir och Kill Hannah huserar. Förväntningarna ställs rejält högt inför en ny låt av göteborgarna och Abnegation är en typisk och tydlig In Flames-låt, en av den "snälla" varianten. Inte samma bombkrevad som när förstasingeln på Come Clarity, Take this life, nådde öronen första gången för halvtannat år sedan. Men ack mycket bättre än mycket annat som många andra gör...

In Flames lovar oss nu att via MySpace kunna följa med på resan härifrån och mot nya albumet. Första delen av videodagboken har annonserats till 10 september. Bandet har en stor portion humor, en stark värme och en smittande glädje vid framförandet av sin suveräna musik, så jag räknar med en både spännande och underhållande tur. Jag hänger på låset på måndag ;)

...och här är biblans In Flames-plattor.

7 kommentarer:

 1. Tycker Abnegation är riktigt rutten! Jag hoppas inte skivan kommer låta som något som denna låt. Trist och oinspirerad. Jag älskar CC så jag hoppas de har nåt schysst!

  Håller annars med dig till fullo. Den komik bandet kör med, skämten och ironin faller mig precis i smaken. Jag älskar det!

  Bra inlägg förresten!

  SvaraRadera
 2. Abnegation kan nog vara sämre än den där singeln som IF "delade" video med Soilwork, vilket betyder att det mycket väl kan vara bandets absolut sämsta låt. :)

  SvaraRadera
 3. Singeln är ju riktigt bra, om du tänker på Trigger från R2R! =)

  SvaraRadera
 4. Tyvärr måste jag, fast det skär i hjärtat, hållar med er delvis (vilket kanske framgick mellan raderna). Jag hävdar dock att detta inte är någon dålig låt. Alls. Men med normala In Flames-mått mätt är den mycket medioker.

  Undrar också vilken låt Jarno menar? Trigger är en jätteskön låt!

  SvaraRadera
 5. Hej Kim, jag tränar fortfarande.Här finns faktiskt några takter som är ok, ca 2:52-2:30.
  Inte dåligt eller hur?
  Sigen

  SvaraRadera
 6. Låten låter bra i mina öron, dock känns det inte som det är samma sound! Låten har enligt mig inslag av Reroute To Remain, det tunga med lite vassare ljudet. Låter också lite som Come Claritys låt Versus Terminus. In Flames We Trust!

  SvaraRadera
 7. Oavsett mitt intryck av att just denna låt känns lite svag så ser jag oerhört mycket fram emot kommande albumet "A Sense Of Purpose"!

  Välkommen till Kims blogg förresten, Victor, :)

  SvaraRadera