torsdag 21 maj 2009

Upprop: Bandbilder till Wikipedia

Har du bandbilder och konsertbilder som du vill dela med dig av? Wikipedia behöver dem!

Dia PsalmaNär jag inte skriver här på bloggen skriver jag ibland, under signaturen "BiblioteKarin", förutom recensioner på Werock också lite av varje på svenska Wikipedia. En inte föraktfull del av det jag skriver rör musik, metal och punk mest då. Ibland finns fina bilder, som till Samaelartikeln, att illustrera med, men alltför ofta saknas bilder på bandet och medlemmarna.

Har du/kommer du att ta bilder på olika band och musiker, inte minst nu under sommarens kommande festivaler, och kan tänka dig att släppa dem fria på WP? Är du tveksam hur man gör för att ladda upp bilder på Wikipedia? Kontakta mig gärna här på bloggen eller på någon mejl där du vet att du når mig. Bloggens mejl är kimkahn@passagen.se Det är inte bara jag som kommer uppskatta detta :)

SatyriconDu ska dock vara medveten om att du på WP släpper bilderna fria, att användas i olika sammanhang. Också i sammanhang som du kanske inte valt själv, men (om du nu inte är proffesionell fotograf), visst är det bara roligt när andra har glädje av din bild och t ex mixar ihop den såsom Evigt Mörker använt den bild på Satyricon som jag laddat upp - och släppt för fri användning :)

3 kommentarer:

 1. Får se om jag åker på festival denna sommaren, metaltown låter inte direkt lovande. Sedan så tycker jag att det är lite långt att åka upp till Peace & Love men det ser ju klart bättre ut med den line-up som dom har. I annat fall så får jag väl ta med en kamera om jag drar på någon konsert i höst.

  SvaraRadera
 2. Ja dig, mesphito, behöver jag iaf inte förklara något som helst om Wikipedia för ;) Du har väl laddat upp ett antal bilder på WP Commons redan... Men visst behövs fler bidragsgivare, både vad gäller bilder och text i metal-artiklarna?

  Antar att det bl a är ett återseende av Satyricon som lockar på P&L? (eller är det kanske Tomas Di Leva...?)

  SvaraRadera
 3. Du kom visst på mig, det är Di Leva jag suktar efter :) Det vore roligt att se Satyricon för tredje gången. Men även band som Monster Magnet, Opeth, Graveyard och Witchcraft vore trevligt att se.

  SvaraRadera