söndag 2 maj 2010

Peace & Love: de första 10 åren

Peace & Love: de första 10 årenEn riktig bildkavalkad över festivalen Peace & Loves då 10-åriga historia, från 1999 till 2008, utgör den här boken. Festivalen som vill vara så mycket mer än bara musik. Med temadagar under namn som Revolution, Passion, Vakna! eller som årets tema, Frihet.

Materialet i boken består av en del intervjuer och repportage men framför allt mängder av bilder och tidningsklipp från artistuppträdanden och från festivalen i stort.

Det här är naturligtvis rena nostalgigodiset för dem som varit där under en eller flera festivaler, men faktiskt så funkar boken, bilderna och texterna väldigt bra även för den som inte var med. En riktigt bra repportagebok helt enkelt.

Patti Smith Bland annat kan du läsa en omfattande intervju med Patti Smith från 2006 när hon uppträdde på festivalen. Och i sommar kommer hon igen. "En levande legend" säger festivalinformationen om henne och den klyschan har väl sällan varit närmre sanningen.

Peace & Love: de första 10 åren finns helt säkert på ett bibliotek nära dig. För den som inte absolut måste äga den själv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar