lördag 27 november 2010

Strax utanför topp 10 (7) - BULLET FOR MY VALENTINE

BULLET FOR MY VALENTINE - "Fever"

Jag såg bandet på Metalltown 2008, då hade de just hade släppt sitt andra album, "Scream Aim Fire". Den plattan var relativt lam jämfört med debuten "The Poison" som jag fortfarande håller för bandets bästa, med låtar som Tears Don't Fall, Hit the Floor, All this Things I Hate och Suffocating under Words of Sorrow. Årets BFMV-platta, "Fever", når inte heller den upp till debuten men är klart bättre än mellanplattan.

WeRock-kollegan Robert bokade in en plats på årsbästalistan åt skivan redan när han recenserade den i maj (får se när listan kommer om han håller fast vid det ;). BULLET FOR MY VALENTINE radar upp starka melodier tillsammans med hårdare tongångar, men det är ändå lite för mycket på rutin och inget som riktigt hugger tag eller går rakt in i hjärtat, såsom "The Poison" gjorde. "Fever" är en bra platta, men den når inte upp till årets topp 10.

Lyssna och gör din egen bedömning via den uppdaterade Spotifylistan.

1 kommentar:

  1. Hehehe... ja, det är inte alls omöjligt att bandet kniper en plats. Helt klart är de med i striden´, och jag tror att det blir en lite udda topplista i år.
    Många band som jag tidigt trodde var givna får nog se sig passerade till slut...

    SvaraRadera