lördag 20 november 2010

Strax utanför topp 10 (3) - ABIGAIL WILLIAMS

ABIGAIL WILLIAMS – “In The Absence Of Light”

Kluven var jag i min recension på WeRock och kluven känner jag mig ännu till detta nordamerikanska symfonisk death core/black metal-band. Årets platta är dock mer renodald black metal och ibland ruskigt bra, den har växt till sig alltmer sedan den kom tidigare i höst. Influenser från nordisk bm-tradition samsas med mer gothisk stämning, lite dragning åt CRADLE OF FILTH, bland annat med sångaren Ken Sorcerons röst som har viss likhet med Dani Filths.

Rebellängeln tyckte jag var lite snål i omdömet och gav själv plattan betyget 4/5 på sin blogg. Så här med lite mer lyssningstid i bagaget kan även jag tycka att 7/10 var i sparsammaste laget. “In The Absence Of Light” är en platta som definitivt platsar bland de 15-20 bästa i år och varmt rekommenderas för den som vill ha lite nyskapande black metal som ändå är rätt lättlyssnad.

Särskilt rekommenderas What Hells Await Me när du tar del av exempel från ABIGAIL WILLIAMS på Spotify.

2 kommentarer:

  1. ..sådärja, så börjar du komma till insikt.. ;-)

    Nä, skämt åsido, den här plattan ÄR en växare. Jag har helt klart med den på mina potentiella. Sen får vi se om det räcker ända fram!

    SvaraRadera
  2. Ja, ett annat "sämre" hårdrocksår hade den t o m kunnat platsa på topp 10. Men nu är det för många som slåss om platserna :)

    SvaraRadera