måndag 22 november 2010

Strax utanför topp 10 (4) - MÄBE

Den här listan med album som är bland de bästa av årets men ändå inte hamnar bland topp 10, visar sig bli en ganska spretig samling. Hittills har vi haft sleaze metal (CRASHDÏET), thrash metal (OVERKILL) och black metal (ABIGAIL WILLIAMS). Idag har vi kommit till en platta som jag inte ens vet om jag kan kalla hårdrock...

MÄBE – “...Söker Lögner Får Sanning Till Svar”

En fantastisk debutplatta! Men med så ruggigt mycket Thåström-känsla att det faktiskt länge blockerade mig från att till fullo kunna uppskatta albumet. Titeln “...Söker Lögner Får Sanning Till Svar” gör anspråk på utmärkelsen som årets skönaste (i konkurrens med BRING ME THE HORIZONs ”There Is A Hell, Believe Me I've Seen It. There Is A Heaven, Let's Keep It A Secret”, vad säger man...?) och musiken är dämpad, naken och samtidigt med ljuvlig tyngd. Å så sjunger han på svenska och - även om rimmen ibland är rent ohemult nödiga - så smälter jag lite extra :)

"MÄBE, vad är det för namn? Och vem är han?" undrar man nog om man inte redan vet att "Mäbe" är smeknamnet för Mattias Johansson, tidigare gitarrist i DISSECTION och DEATHSTARS och numera alltså sångare och frontman i bandet MÄBE. (Man frågar sig ju lite hur det ska gå med den internationella lanseringen med ett sådant bandnamn och när man dessutom sjunger på svenska ...)

Jag blir också väldigt nyfiken på vad MÄBE ska göra efter detta, hur ett kommande album kan komma att se ut och låta. Hoppas verkligen att vi får se det och att den enorma potentialen i bandet och i låtskrivandet får utvecklas vidare.

Varsågoda, uppdaterad Spotifylista.

2 kommentarer:

 1. M Ä B E – Innan Sanden

  Ny digital singel UTE NU!!
  Release 28 februari 2013
  Twofaced Productions/Sound Pollution

  Hör/köp den här:

  Spotify: http://open.spotify.com/track/1QASF1qGR4CqEyvohGNCJu

  I-tunes: https://itunes.apple.com/se/album/innan-sanden-single/id603745013

  CDON: http://downloads.cdon.com/index.phtml?country=no&page=product&trackid=116149087


  Strömstadsonen, sångaren och gitarristen M Ä B E och hans band släppte skivan ”…söker lögner får sanning till svar” i våren 2010 på Twofaced Productions/Sound Pollution och strålande recensioner och en 42:a plats på Sverigetopplistans albumlista följde genast. Andra plattan "Nångång, Nånstans" släpptes 25 maj 2012 och förgicks av videon/singeln "Dit Bara Stjärnorna Ser".

  www.mabe.nu
  http://www.facebook.com/mabeofficiell

  SvaraRadera
 2. Hej "Anonym"!
  Tack för tipset, det ska definitivt kollas upp :-)

  SvaraRadera