söndag 15 maj 2011

Björn Gelotte-intervju och tredje studioepisoden

Efter en massa trassel med Bloggerfunktionerna och ett par tidigare postade inlägg som försvunnit postar jag här en ny variant av ett tidigare inlägg. Sorry om ni redan läst det innan det försvann...

 

Det har varit mycket Anders Fridén och mycket IN FLAMES på senaste tiden. Och det blir fortsatt IN FLAMES, men denna gång blir det med Björn Gelotte, bandets kvarvarande gitarrist då Jesper Strömblad lämnat bandet, i fokus då han blir intervjuad av "Full Metal Jackie", länk via Blabbermoth.

Intressant att lyssna till en annan vinkling på kommande plattan, "Sounds of a Playground Fading", än sångarens, som jag hört mest av tidigare. Björn Gelotte pratar bland annat om hur samarbetet fungerat när inte Stömblad är med och hur de har kunnat ta god tid på sig i sin egen studio för att arbeta fram det album de ville ha. "Björn hade med sig en påse riff" som Fridén sa i en tidigare intervju, och det framgår att stora delar av de slutgiltiga låtarna arbetades fram gemensamt i studion. Väl värt att lyssna till hela intervjun.

Här nedan ser du också tredje delen i inspelningsrapporten från IF-studion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar