fredag 8 juli 2011

Inför SONISPHERE

Imorgon smäller det till i Globenområdet, Stockholm, när endagsfestivalen Sonisphere slår ner sina bopålar i Sverige för ett dygn. Hur man nu slår ner pålarna i den betong som omger scenerna i området... Vilket också ger ett frågetecken för hur morgondagen blir upplevelsemässigt som festival. Förra årets lervälling på Stora Skuggan kommer därmed att kunna undvikas, och det lär ingen sakna ;), dessutom tycks vädret bli hyfsat, relativt molningt men knappt något regn i aktuella prognosen.
Lördag 18.00 enligt prognosen nu på fredag förmiddag

Kollegan Robert på Metal!-bloggen sätter Sonisphere under lupp i sin serie som jämför styrkan i sommarfestivalerna rent bokningsmässigt, både vad gäller bredd, spets och djup. Läs hur endagsfestivalen klarar den jämförelsen med arrangemang som Sweden Rock, Metaltown, Peace & Love och nu pågående Getaway Rock.

Själv kan jag tycka att jämfört med flera andra länders Sonisphere, som bland annat haft Big 4 of Thrash som största dragplåster, är Sverigeupplagan lite tunn. Nu gör det inte mig personligen så mycket då det är framför allt IN FLAMES som lockar mig och dessutom ska jag passa på att försöka utröna vad det är som är så märkvärdigt med akter som KVELERTAK och GRAVEYARD...

Kvelertak (promobild)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar