söndag 17 juli 2011

Sonispherebilder på Wikipedia

IN FLAMES, Sonisphere 2011
Senaste dagarna har jag laddat upp en del bilder från Sonispherefestivalen till Wikipedia. De hamnar samlade under Category Sonisphere på Wikimedia Commons - tillsammans med en massa andra användares bilder då, och t ex mina bilder från Sonisphere 2009 och 2010.

Några av de nya fotona avbildar band som det inte tidigare funnits bild på i artikeln, som t ex SEVENTRIBE, och andra är av band som ännu inte har artiklar på svenska, men däremot på andra språkversioner, som KVELERTAK och GRAVEYARD. Så nu blir det att producera artiklar till bilderna också så småningom! En del hamnar i artikeln om själva Sonisphere Festival.

Calocera viscosa

Blir du sugen att se dina egna bilder illustrera Wikipedia? Behovet av fria bilder till artiklarna i projektet är stort. Inom musikområdet är det t ex många mindre, och även en hel del stora, band som ännu helt saknar illustration.

Så har du egentagna bilder du vill dela med dig av till glädje för andra, tveka inte att bidra! Jag hjälper gärna till, om detta med att bidra på Wikipedia/Wikimedia är nytt för dig. Kontaktmejlen för bloggen är som alltid kimkahn(at)passagen.se

Här finns alla bilder jag laddat upp till Wikipedia, från 2007 och framåt. Ca 160 stycken, varav 159 på musiker/band/konserter och 1 (en!) på en liten skogssvamp :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar