söndag 11 september 2011

Halvårs-bästalista?

Dags att titta lite på skivutgivningen hittills i år. Hur skulle en bästalista för året kunna se ut just precis nu? Innan höstfloden av väntade alster med band såsom OPETH, MACHINE HEAD, ANTHRAX, EVANECSENCE, MASTODON m.fl. sköljer över oss. Ja, om jag nöjer mig med en topp 5-lista skulle den kunna se ut så här:


5. THE HAUNTED - "Unseen"
Skön platta om än inte riktigt det fantastiska album som nog många av oss trodde var på gång. Trevligt är det nya soundet, men jag är inte alls säker att "Unseen" kommer kvala in på en slutgiltig årsbästalista när vi kommer dithän.
Henriks recension på WeRock.se


4. SAMAEL - "Lux Mundi"
Tionde plattan med de schweiziska bröderna Vorph och Xy och deras SAMAEL. Jämn, hög kvalitet rakt igenom,
Min recension av "Lux Mundi" på WeRock.se


3. TESSERACT - "One"
"Årets debut" har jag påstått redan tidigare. Britternas tekniska skicklighet och fantastiska melodier i kombination ger en rakt igenom läcker platta.
Martins recension av "One" på WeRock.se


2. VREID - "V"
Nya för mig, men med sin femte platta "V" satte VREID tidigt standarden för årets black metal-släpp. Detta blir inte lätt att sätta på plats för andra hugade aktörer.
Min recension av "V" på WeRock.se1. IN FLAMES - "Sound of a Playground Fading"
Denna platta släpper bara inte sitt grepp om mig. Den har spelats flitigt, ja dagligen, sedan jag fick albumet i min hand. Bästa IF-plattan någonsin? Kanske inte ändå, "Clayman" ligger fortfarande mitt hjärta allra närmast, och svaret på den frågan ska nog inte ges förrän om ytterligare något år.
Min och Henriks recension av "Sound of a Playground Fading" på WeRock.se

Sen finns det naturligtvis en del som jag inte har lyssnat till så mycket att jag kan vare sig ta med eller utesluta dem, som t ex PRIMORDIAL. Bland debutanterna är också svenska MINORA definitivt värda att nämna, med sin finstämda "Imago". Inte helt omöjligt heller att jag glömt något album som verkligen borde varit med på den här listan :)

3 kommentarer:

 1. Haha, nä knappast, och det vet du nog. Tycker de är riktigt trista...

  SvaraRadera
 2. Hehe...nä, det hade jag ju INGEN ANING om... ;-)

  Men det är lite konstigt. Du som gillar så mycket annan bra musik?
  Håller nog förresten med om VREID och THE HAUNTED på listan!
  Bra grejer!
  TESSERACT har jag inte hört alls, men det borde man ju spana in, med tanke på era ord, dina å Martin...

  SvaraRadera