söndag 2 juni 2013

DARK TRANQUILLITYs "Construct" och fler recensioner på WeRock.se

Min recensionsproduktion senaste månaderna har inte varit mycket att yvas över, men i senaste omgången, publicerad igår, representeras jag med en recension av DARK TRANQUILLITYs tionde album "Construct".
"Det finns inget enskilt spår som står ut på samma sätt som t.ex. Into The Particle Storm på "Fiction" (2007) eller Iridium på "We Are The Void" (2010), men sanningen är den att detta beror på att "Constuct" innehåller ett så jämnt material och på så hög nivå, att det vore hart när omöjligt att ovanpå det förvänta sig högre toppar.

Med "Construct" levererar bandet en skiva där det väl kända soundet finns som stabil grund, med den totalintegrerade keyboarden, Mikael Stannes djupa growl, det melodiskt mjuka och det hårt tunga osv., och ovanpå denna bas bygger man en spännande mix med enskilt urstarka låtar och ett finmaskigt nät av nyheter i detaljerna och lyckas få allt tillsammans i en harmonisk enhet."

Läs hela recensionen av  DARK TRANQUILLITYs "Construct".


Mina flitiga kolleger har givetvis också publicerat sina texter och recenserar bl.a. det spännande andra albumet av TESSERACT ("svintajt och oerhört rytmiskt"), sjätte fullängdsalstret av THE BLACK DAHLIA MURDER ("en finfin skiva"), San Fransiscobördiga ORCHIDs andra album ("vinner i längden") och WeRocks vinnare av titeln "Bästa svenska debut 2009", THE GENERALS med uppföljaren "Blood For Blood" ("ett respektingivande metalmonster med gott om gravjord under naglarn").

Samtliga recensioner nås via WeRocks startsida. Glöm inte att du påverkar topplistan där genom att sätta ditt betyg på respektive platta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar