tisdag 1 oktober 2013

Nytt på WeRock:CULT OF LUNA, SATYRICON, DEALS DEATH och annat gôtt

Första oktober och fullt ös på recensionsfronten på WeRock.se såklart. Efter en del tekniskt strul senare tiden (tack Martin att du redde upp det!) inleds månaden med dussinet fullt av recensioner på nya plattor. Mina bidrag denna gång är nytt från DEALS DEATH, CULT OF LUNA och SATYRICONs självbetitlade (som också redan publicerats tidigare här på bloggen).

Onödig eller nödvändig? Ja det är en av frågorna när bandet släpper "Vertikal II" så här ett halvår efter ettan. "att lyssna på CULT OF LUNA i allmänhet och "Vertikal"-albumen i synnerhet, har lite av samma effekt som att bedriva meditativ yoga" är ett av de ting jag konstaterar i recensionen av CULT OF LUNAs "Vertikal II".


"För den som liksom jag är obekant med bandet sedan tidigare kan IN FLAMES vara en av flera referenspunkter. Tempot är i stort sett konstant fullt ös. Rensången lyser med sin frånvaro, här growlas det ständigt, högt som lågt". God melodisk metal från Göteborg får vi aldrig nog av, det har jag konstaterat förr. De som bevisar detta denna gång är DEALS DEATH med sin "Point Zero Solution".

Detta är såklart bara en liten del av recensionsskörden i oktober; Martin har tagit sig an nytt från CARCASS, DREAM THEATER och HAKEN, Janne dissekerar OLD MANS WILL, Fredrik sätter tänderna i HUNTRESS, PERKELE och TYR ("en R-I-K-T-I-G-T bra skiva"), medan Robert analyserarWHITESNAKE (igen!) och SAMMY HAGAR. Alltså fulla dussinet anledningar att hasta över till WeRock.se :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar