söndag 26 januari 2014

Skivsläpp att se fram emot 2014

Här är några skivsläpp jag ser fram emot extra mycket under 2014.

Först och främst är det naturligtvis BEHEMOTHs kommande släpp, "The Satanist" att längta till, och det bara om två knappa veckor nu.

IN FLAMES är såklart ett annat av årets stora släpp. Något datum för bandets elfte album har jag inte sett, men "tidig sommar" har nämnts som en rimlig tidpunkt att invänta den plattan. 

Mer polsk. VADER ger ut sin "Tibi et Igni" i april, liksom norska GORGOROTH sitt nionde album, "Instinctus Bestialis". ENTOMBED A.D. dvs gamla ENTOMBED minus Alex Hellid, släpper länge väntade albumet "Back to the Front" i oktober är det sagt.

RAISED FIST är ett band som definitivt gör mer väsen av sig på än utanför scen. Eller så tittar jag åt fel håll... I vart fall har bandets facebook på senare tid gett förhoppning om ett nytt album från Luleå-sönerna inte alltför långt fram i tiden, i juni förra året annonserades ny skiva på gång och i november meddelades att "Bad ass pre-production happening right now!" och nu i januari hade bandet möte med sitt skivbolag, Epitaph Records. Inget datum, men under året känns väl rimligt?

Mikael Åkerfeldt har annonserat "sex låtar klara och ett par till är på gång" för sitt OPETH och även här hoppas vi ju på ett 2014 års släpp.

Andra band, vars kommande album jag väntade på redan inför förra året(!), är TOOL som lär ska arbeta på nytt sedan 2010..., KEEP OF KALESSIN, dock utan sångare Thebone, samt MELECHESH som också undergår medlemsförändringar, en gitarrist har hunnit annonseras och sedan avannonseras senaste månaderna.

Nå på det hela taget ser 2014 ut att kunna bli ett finfint år för hårdrocksutgivningen. Och då har jag helt säkert glömt både det ena och det andra, samt inte har koll på en hel del annat. Upplys mig gärna! Vilka skivor ser du fram emot?1 kommentar: