fredag 28 mars 2008

Amaroc - ett "MyHeart"band :)

Amaroc är ett nytt band vars utveckling jag följer nogsamt. Det här är ett MySpaceband i mitt hjärta.

Bandet bildades så sent som i höstas och har ännu inte gett ut en första platta. Men det dröjer inte länge innan de kontrakteras, det är jag helt övertygad om. Under tiden får vi nöjet att följa utvecklingen av deras musik via Myspace. Om ni kollar i spelaren där och konstaterar att varje låt inte avlyssnats mer än kanske 15-20-30 gånger så betyder det endast att bandet nyss lagt upp nya versioner av låtarna. Utveckling pågår hela tiden.

Det är norskt, det är svart - blir ni förvånade om jag säger att det finns knytningar till Enslavement of Beauty och Tremor här också? Jodå, Ole Alexander Myrholt heter sångaren även i Amaroc. Här också basist - bredden imponerar storligen.

Gitarristen Per Valla, som startade bandet tillsammans med Myrholt, spelar även i Elite och Hate Syndrome. Övriga medlemmar är Chris Rudi Lind, rytmgitarr, och Jørn Tore Berg, trummor.

Per Valla: "I think people who like technical stuff would like Amaroc, also those who are into music with a lot of atmosphere, like Cradle of Filth and Dimmu Borgir might have an interest in this." Du kan läsa hela intervjun med Valla och Myrholt i Vampire Magazine.

3 kommentarer:

 1. Alltid kul med nya tips. Läste vad du skrev innan jag lyssnade och blev lite tveksam då såg att Per Valla refererade till Cradle of Filth och Dimmu Borgir när han beskrev musiken.
  Blev dok positivt överraskad när jag hörde låtarna. Var inte alls de syntmattor jag fruktat. Visst fanns det inslag jag kunde varit utan, ex "manskören" som ropar hey, hey, hey, hey i the metrolpolis tales men annars tycker jag att de levererar. Ibland ger drivet till och med lite vibbar av Immortal.
  Ge killarna ett skivkontrakt och en producent som skalar av lite av det överflödiga så vill jag i alla fall höra mer av dem.

  Och Kim: Mer tips tages tacksamt emot!

  SvaraRadera
 2. Kim: Länken till Enslavement of Beauty fungerar ej...

  SvaraRadera
 3. Vad glad jag blir att du gillar det du hör! Som du förstår är jag svårt svag för den här sångaren - i alla hans band och skepnader. En storartad lyriker (även om censuren skulle behöva gå fram över en del av hans texter ;)

  Intervjun gjordes i höstas och då var knappast bandets musik ännu formad, och inte ens nu tycks de bestämt sig för hur de vill låta. Just det där hey-heyandet har tillkommit i allra senaste versionen av låten.

  Nu ska nog länken funka. EoB är väl inte black metal alls egentligen, så ställ gärna in antennerna för något annat innan du lyssnar på dem :)

  SvaraRadera