torsdag 13 mars 2008

Mistral - mitt andra "MySpaceband"

Detta Mistral är en akt jag knappt vet något om! Myspace-sidan hittade jag som en länk från Enslavement of Beauty.

Men om nu Enslavement of Beauty, detta av mig så högt hållna band, väljer att presentera "Mistral" som en av ett urval av endast fyra "vänner" (de andra är de två bandmedlemmarnas sidor, samt en fan-sida för bandet), måste detta vara något alldeles speciellt, tänker jag. Och det visar det sig naturligtvis vara också :)

Jag vill speciellt rekommendera "Lavish Lurid Liquid". Mistral presenterar sig som "Metal/Rock/Experimentell", och tydligen är detta ett enmansband bestående av Luleå-baserade Henrik Ryösä. Vid närmare granskning visar det sig att denne Ryösä mixar och mastrar Enslavement of Beautys kommande EP, och även varit inblandad i albumet Mere Contemplation. Okey, nu börjar jag förstå vissa samband...

"Vadå Myspaceband" undrar en mig närstående. Tja, egentligen innebär det väl bara att jag presenterar bandet genom deras Myspace (se länk ovan). Att jag inte har något speciellt album att recensera eller referera till. Kanske hittar jag något på YuoTube eller liknande som ni kan ta del av. Annars gäller just länk till bandets Myspace för att lyssna på dem.

4 kommentarer:

 1. coolt att du snappar upp nya band !

  Jag vill gärna rekommendera video siten "Daily Motion" som jag gärna talar gott om , dels för att kvaliten är mkt bättre än you tube
  och dom har dessutom ett brett sortiment.


  www.sorgenskammer.info.se

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Ska genast kolla upp det imorgon :) Men nu är det sovdags...

  Ska inte du ut och köra imorgon, förresten ;)

  SvaraRadera
 3. JAG er en solfjäder av den här band och har uren och horet efter till dem för åren. Ändå JAG snacket inte den här språk ( jag tala Engelsk ) JAG få begreppen från online översättning tomten. Glad folk de/vi/du/ni är överblickande en stor musik band!

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentaren! Jag är också fan av bandets musik :) Skriv gärna på engelska om du vill.

  Write in English if you want!
  :)

  SvaraRadera