fredag 7 mars 2008

Kvartett av megamelodisk metal med tankfulla texter

Sååå. Med lätt återhållen andning kan jag äntligen lägga In Flames nya EP i spelaren. "Abnegation" som släpptes i höstas var ju inte en riktig, riktig höjdare... Singelsläppet "The Mirror's Truth" låter bra, men golvar mig inte. Hur ska nu EPn, förelöparen till nya albumet, klara sig?

Första rundan i spelaren: mhm? Andra omgången: Va', är det där verkligen samma låt som den "Abnegation" som släpptes i höstas? Vilken uppstramning, mycket vassare nu! Tredje varvet: ahhhh, just det, så är det. Fina melodier, distinkt trumspel, mycket gitarrer, mogna texter framförda med Anders Fridéns ljust growlade sång. Detta är In Flames, ja - och jag älskar det... Kan inte peka ut en av låtarna som "gör det" utan det är helheten, den lilla täta enhet som denna platta utgör, som har mig fast. Jag andas ut och bara glädjer mig, och ser med största tillförsikt fram emot fullängdsplattan om en liten månad :)

En något längre utläggning kan ni läsa - på Werock.

Här kan du höra när Bollnäs-Martin på Bandit intervjuar Anders och Daniel.

IN FLAMES - Probably The Best Band At MySpace !

8 kommentarer:

 1. Mycket bra EP nu när jag lyssnar på den för första gången! Abnegation var skit i höstas men riktigt bra nu. Vad hände? Måste ha varit en demo som läckt? Mycket bra recensionen av EP'n förresten!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är en riktigt, riktigt skön låtkvartett på EPn!

  "Gamla" Abnegtion låg ju på In Flames Myspace flera månader, så de måste gjort en nyinspelning av den och ändrat rejält. Antagligen läste de vår kritik i kommentarerna till den här bloggen ;)

  SvaraRadera
 3. är det inte så att vissa skivor helt enkelt växer ?

  Jag vet att när jag hörde Biohazards "state of the world adress" för första gången så tyckte jag inte att dn var mycket att ha , nu mrea ser jag den som en av 90-talets klassiker ...


  www.sorgenskammer.info.se

  SvaraRadera
 4. Jo, visst växer många låtar efter hand precis som du säger! Dessutom förstärker sammanhanget de enskilda låtarna här på Mirror's Truth-EPn.

  Just Abnegation är dock ordentligt omgjord, även texten har delvis ändrats. Allt till det bättre :)

  SvaraRadera
 5. Kim ! Tips enl förfrågan :

  Daysend
  Old Mans Child ( Galders grupp )
  Angtoria ( SVINBRA !! )  www.sorgenskammer.info.se

  SvaraRadera
 6. Tack, Sorgens Kammer, för tipsen! Framför allt Old Mans Child låter mycket intressant...

  SvaraRadera
 7. Tack för tipsen, undra vem han fått den idén från?

  mvh d

  SvaraRadera
 8. Flåt, Daniel, nu hänger jag inte med i vändorna ;) ...undrar vem vem fått vilken idé ifrån?

  SvaraRadera