tisdag 10 februari 2009

Satyricon

Satyricons "The Age of Nero" har (äntligen) landat på biblan och på filialen valde vi att köpa in dubbelalbumet med bla a några liveuptagningar och ett par musikvideor på extra-CDn. Där finns versioner på flera av låtarna på albumet, t ex Den Siste i "analog mix" (vad det nu innebär?), men också en del sköna äldre låtar. Och när jag vill riktig frossa i storvulenhet lyssnar jag på Mother North, med bombastiskt blås och publik(?)-kör. Videorna kan jag, som ofta med black metal-dito, mer än gärna avstå ifrån. Nedan dock Mother North i en studiolive-version, inte alls lika bombastiskt som på skivan, men hyggligt ljud.

Mer, mycket mer, om Satyricon finns att läsa på, och via, Shadows blogg, och i hans recension av "The Age of Nero" på Werock.Äsch, jag lägger med officiella videon till Black Crow on a Tombstone också. Vissa bitar är hur snygga som helst, men vad gör Satyr i sin grotta? Har lite svårt med den mannens uttryck. (Stopp där - inge' gnäll på Kims blogg!)

Hoppas ni gillar det :)10 kommentarer:

 1. Gillar din blogg, lite därför jag hade uppskattat om du spanat in min oxå.
  http://skuggtingen.blogspot.com
  det är en novell jag arbetar på. om det är något av intresse så skulle vi väll kunna länka till varandras bloggar?

  SvaraRadera
 2. Kul att du valde att köpa in det albumet. :)

  Black Crow on a Tombstone videon är lite märklig tycker jag, just detta att Satyr är i grottan, kanske är det så att dom kanske vill visa att Satyricon är på väg att ändra sitt sound, vad vet jag.

  SvaraRadera
 3. Hej "Augustsson"! Kul att du gillar bloggen :) Ska kolla in din blogg, en novell säger du?

  Mesphito: Ja, det är lite black metal-brist på biblioteken runt om tror jag, men Satyricon kan nog vara ett bra band att börja med :)

  SvaraRadera
 4. Fan vad bra "Black Crow..." är. "Mother North" är självklart bra men jag tillhör helt klart skaran som gillar att Satyricon har ändrat sin stil.

  Är det förresten bara jag som tycker den löjligt koreograferade headbangningen i "Mother North" är så Spinal Tap att man svimmar?

  Keep on the good work/ Jonte

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Kim: Det har du nog rätt i, att folk som är "färska" ska börja med Satyricon, dock deras nya stil isåfall. Jag tror att dem kommer mer avskräckas än att fångas in i mystiken om dom börjar med deras tidigare alster. Syftar mest på förlorade själar som lyssnar fortfarande bara på Slipknot och liknande.

  JonteRoyal: Det där har jag inte tänkt på. (headbanging):)

  SvaraRadera
 7. Ska bli intressant att se bandet på Klubben i april.

  SvaraRadera
 8. Men vänta, är videon ett skämt? Det där var inte ondskefullt utan jag fick en plojkänsla över allting.

  SvaraRadera
 9. Bra uppladdning inför kommande turnén. Hoppas att du skall gå på någon av spelningarna. Kan nog bli betydligt bättre än på Metaltown i somras. Dagsljus, ute på stor scen är tyvärr ingen höjdare...

  SvaraRadera
 10. Det är en bra idé med P3LiveSessions. Bra ljud och bild även om inramning kunde vara lite mer spännande.
  Svenska P3 har ju börjat köra samma koncept(http://www.sr.se/cgi-bin/p3/nyhetssidor/amnessida.asp?programID=2663&grupp=3765) men vi får nog vänta ett tag innan vi får höra WATAIN, NIEFELHEIM, MARDUK osv...

  SvaraRadera