tisdag 24 februari 2009

SAMAEL, nu med "mer black metal än på länge"

Vorph 2007, foto Krzysztof Raś, WikipediaSchweiziska SAMAEL har inte haft min uppmärksamhet i någon större utsträckning tidigare men efter en del lyssning, en intervju med Vorph på Bandit metal, och beskedet att bandet på kommande plattan "Above" går tillbaka mot sina rötter och bjuder på "mer black metal än på länge", ja då blev jag lockad att utforska lite mer.

Och det gav fint utbyte. Black, doom, death och elektronisk/industri-metal är några av de etiketter jag sett på bandet och deras musik, lite beroende då på album och tidpunkt i karriären. Jag bryr mig inte om att försöka beteckna musiken alls, "lyssna och ta in" räcker för mig.

SAMAELs Myspace kan du höra några låtar från förra plattan "Solar Soul" samt låtarna Black Hole och Illumination från kommande "Above". Nedan ser du bandet framföra Rain från ett av de tidiga albumen, "Passage" från 1996.6 kommentarer:

 1. Gillar "Black hole" rent musikaliskt (sköna slingor och riff), men tycker produktionen är kass vilket stör.

  Skulle vilja få mixa om, så skulle det bli kalas!

  SvaraRadera
 2. Passage och skivan efter (The Cross kanske den hette) var något av soundtracket till vintrarna under mina tonår. Men sedan tappade jag bort bandet helt.

  SvaraRadera
 3. Fredrik, det kanske inte är för sent att mixas om, plattan är ju inte utgiven ännu :)

  Tomasz, kanske det nya kan göra att du hittar dem igen. Tycker som sagt iaf det känns värt att investera lite tid i.

  SvaraRadera
 4. Gillar Above, måste nog säga att det var ett par år sedan man lyssnade på Samael sist. Tappade intresset för Samael efter Ceremony of opposites. Worship him och Blood ritual står någonstans hemma i skivhyllan, får nog plocka fram dom igen och kolla hur väl dom åldrats.

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentaren SheerFaith, och välkommen hit till bloggen :)

  Så, vilken skulle du rekommendera för den som skulle börja med att skaffa en av Samaels plattor?

  SvaraRadera
 6. Jag skulle nog rekomendera antingen Ceremony eller Above. Om man gillar blackmetal så förutsätter jag att man redan har Samaels två första plattor :)

  Tack för besöket på min blogg Kim.

  SvaraRadera