fredag 13 februari 2009

Demonoid på Myspace

Ett för mig nytt band som jag träffade på av en slump via Wikipedia.

Demonoid är ett extreme metal-band bildat 2002 av musiker från goth metal-bandet Therion. Gitarristen Kristian Niemann, basisten Johan Niemann och trummisen Richard Evensand ville skapa något "mörkare, aggressivare och samtidigt melodiskt". Själva säger de sig vara influerade av musik från grupper som Nile, Satyricon och Emperor. Albumet "Riders of the Apocalypse" gavs ut av Nuclear Blast 2004 och det är låtar från detta som finns att lyssna till på bandets Myspace.

På debutplattan var det Therions Cristofer Johnsson som skötte det vokala. Numera heter bandets sångare Caligula (Masse Broberg), från Dark Funeral, och Demonoid håller på att spela in sin andra fullängdare. Det här fångade mitt intresse direkt och jag väntar ivrigt på att få höra nytt, nu med Caligula vid mikrofonen. Här nedan kan du lyssna på låten Dead och på Myspace finns ytterligare fyra låtar att ta del av.5 kommentarer:

 1. "Infuerats av Nile, Satyricon och Emperor" detta är ju nästan för bra att vara sant, om det nu låter något sådär lika bra, låten du länkade lät rätt bra. Hur kan jag ha missat detta bandet.. Tackar för tipset Kim detta bandet ska jag kolla upp. Caligula verkar en riktigt intressant person, såg hans intervju i Rundgång (tv-serien).

  SvaraRadera
 2. Ja, utan att låtarna från första plattan är direkt jämförbara med Satyricon m fl, så är det som sagt ändå högintressant och förhoppningsvis kommer nya plattan, med Caligula, under 2009 enl. bandets blogg.

  SvaraRadera
 3. Alltid kul att läsa om och höra vad du hittat på Myspace. Som alltid har du också hittat det intressanta bland det okända. Skall bli spännande att följa bandets utveckling.

  SvaraRadera
 4. Kan ju bara stolt säga att Kristian och Johan är mina kusiner! :)

  SvaraRadera
 5. Hej Marlene och tack för din kommentar!

  Tyvärr tycks det inte hänt så mycket sedan jag skrev i februari, efter vad jag kan se på Demonoids Myspace?, men vi hoppas ju att det är nytt på gång snart. Du får väl hälsa "kusinerna" att det är folk härute som väntar på uppdateringar :)

  SvaraRadera