måndag 16 februari 2009

Patric Ullaeus

Nu är Kim lite kär igen... Inte i ett nytt band denna gång utan, hör och häpna, i en videoproducent och produktionsbolaget Gothenburg Metal. Jag som brukar ha riktigt svårt med många metalvideor, men det finns helt tydligt de som kan det här...

Patric Ullaeus har på sistone jobbat med Dia Psalma, Kulisser se förra inlägget, In Flames, videon till Alias, Keep of Kalessins Ascendant - mycket snygga videor allihopa. Nedan kommer en annan nyupptäckt snygging till en favorit från norska Enslaveds senaste platta. Min recension av "Vertebrae" på Werock avslutas: "Bästa låt är avslutningsspåret The Watcher som i sig innehåller delar av plattans många element. Gillar du den så gillar du resten." Här är Ullaeus illustration till denna låt.

Säkert har Ullaeus gjort mindre bra saker också, men jag tar gärna emot tips på fler bra videor från denne duktige producent.4 kommentarer:

 1. Vilken otroligt känslosam låt! Vacker i sitt lidande. Perfekt avslutning på kvällen när jag är nedbäddad. Det här måste kollas upp vidare!

  SvaraRadera
 2. Fast det mesta han gör ser likadant ut. Visst, effektbudgeten är oftast starkt begränsad för metalband men det känns som om allt följer samma mall. Och hans jävla fabless för uppblåsta tjejer som ska åla omkring i videosarna är oerhört tröttsam. I kombination med Sonic Syndicate blir det bara FÖR mycket och jag kräks lite i munnen.

  SvaraRadera
 3. Hej Kim.

  Väldigt snygg video, det måste erkännas, även om låten i sig var lite seg för min smak.

  Där lät Demonoid bättre; tack för tipset!

  Tack också för titten på min sida. Har lagt upp en länk till rekommenderade bloggar på min startsida nu, och där är din sida inkluderad. Returnera gärna tjänsten, så vi kan hjälpas åt att förkunna metalevangeliet till så många läsare som möjligt... ;-)

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentarerna :)

  Tomasz: Ja har du inte kollat in Enslaved förut så rekommenderas det. Inte den råa bm som en del andra band står för...

  Fredrik, du är länkad nu som du ser. Mycket trevligt med fler metal-bloggar och fler möjliga "diskussionspartners" :)

  Tack, du anonyme, för kommentaren. Som sagt, jag har ju inte sett allt eller ens så mycket egentligen av Ullaeus... SS intresserar mig inte särskilt musikaliskt, så den videon har jag nog inte sett.

  SvaraRadera