tisdag 21 april 2009

Sonisphere

Det här "dagsutflykten" får man nästan inte missa i sommar! Sonispere-festivalen som drar runt i Europa med METALLICA som huvudband ser ut att få en mäktig uppställning när den kommer till Sverige och Hultsfred: förutom METALLICA har det sedan tidigare varit klart med MASTODON, CRADLE OF FILTH, PRIMAL SCREAM, LAMB OF GOD och MESHUGGAH. Nu tillkommer MACHINE HEAD, THE (INTERNATIONAL) NOISE CONSPIRACY, THE HIVES(?!) och - sist men absolut inte minst - ANTHRAX.

18 juli dyker cirkusen upp i Hultsfred. Scenlösningen blir något som kan beskrivas som den omvända mot Metallicakonserten i Globen i mars, då publiken omgärdade den cirkulära scenen i mitten. Här placeras publiken istället mitt emellan de två scenerna där banden alternerar. Så behöver man inte missa något, fast det finns ju lite utrymme för att gå ifrån för lite rast och vila ändå... (läs THE HIVES ;). Främst på min lista att inte missa står annars ANTHRAX, CRADLE OF FILTH och MESHUGGAH.

Inser att jag lyssnat alldeles för lite på det fjärde bandet av "The Big Four of Thrash". Nedan en underbar video. Faktiskt.1 kommentar:

  1. ...antar att Meshuggah's trummis Haake är kvitt sina ryggproblem nu då, om de törs boka in sig på fler stora gig.

    Någon som vet status på detta?

    Hoppas ju själv få se dem på Metaltown i sommar, så det är klart man oroar sig lite...

    SvaraRadera