tisdag 7 april 2009

UNANIMATED

Mer melodisk death/black! UNANIMATED är ny lyssning för mig, men ett ärevördigt band som bildades så tidigt som 1988. Efter ett antal års uppehåll gjordes en nystart och i dagens sättning finner vi bland andra originalmedlemmarna Peter Stjärnvind - som trummat lite här och där under åren ;), t ex i MERCILESS, ENTOMBED, NIFELHEIM och KRUX - och basisten Richard Cabeza, lika meriterad han, i band som DISMEMBER, GENERAL SURGERY, och live med DARK FUNERAL och SATYRICON.

Senaste plattan kom 1995... men nu är det alltså dags igen och "In The Light Of Darkness" ska komma under april/maj. På UNANIMATEDs Myspace finns ett spår, Serpents Curse från kommande plattan upplagd, samt några från tidigare album. Det här låter så bra, jag ska hålla utgivningen under uppsikt och hoppas verkligen kunna återkomma med en recension av plattan.

Lite gôtt att lyssna på nedan från -95 års "Ancient God of Evil".3 kommentarer:

  1. Coolt att Unanimated beslutar sig för att återupplivas. Har deras demo Firestorm och plus att bägge skivorna är mycket bra. Jag personligen är säker på att nya plattan kommer att regera.

    SvaraRadera
  2. Ja, de smakprov av både gammalt och nytt som finns på Myspace och youtube väcker omekligen intresse...

    SvaraRadera
  3. Skön gammal "snygg" black metal! Får vibbar av såväl gamla Crown som av Sacrilege och Katatonia.

    SvaraRadera