torsdag 2 december 2010

Vinnare BEHEMOTH "Slave Shall Serve"

Tack för alla svar i tävlingen! Det är ett nöje att se att intresset för BEHEMOTHs blackened death metal är så utbrett.

Vinnande bidrag kom tidigt i tävlingen och motiveringen har lämnats in av Fredrik "Blasphemedia" Sandberg som vinner eftersom jag inte kan motstå vare sig den innehållsliga och språkliga kreativiteten eller de ytterst träffande metaforerna. Jag är övertygad att ni håller med mig när ni läser själva:

Bästa BEHEMOTH-plattan? "Evangelion", så klart! Varför? Tänk dig att du tyngdlös svävar omkring i rymden, omgiven av gnistrande stjärnor och den kalla intighetens ändlöshet som kyler din själ. Plötsligt dyker ett gigantiskt rymdskepp upp, majestätiskt glidande fram genom kosmos. Du slås av två saker. Dels den enorma tyngd och massa det gigantiska skeppet innehar, dels hur dess ondskefullt eleganta strömlinjeformade kropp fullkomligen andas perfektion. Varenda vinkel i skeppskroppen, varenda detalj i dess design, låter dig förstå att det är en mästerlig skeppsbyggare som ligger bakom denna koloss bland kolosser. När du ser att skeppet kommer rakt emot dig fylls du av lika delar skräck och fullständigt lugn. Det är så här det är menat att bli.. När skeppets spjutspetsliknande för träffar dig med den fulla kraften hos tusentals och åter tusentals ton och sliter din lekamen i stycken, hinner du tänka två sista tankar. Den ena är att till och med döden är vacker när den utdelas med sådan självklarhet, den andra att din sista stund här i livet har mycket gemensamt med första gången du hörde "Evangelion"...

Grattis Fredrik! EP:n kommer på posten med det snaraste.

5 kommentarer:

 1. Grattis Fredrik.
  Otroligt bra beskrivning, och trots att du valde "fel" skiva kan jag förstå dig.... :)

  SvaraRadera
 2. Stort Grattis Fredrik, grym motivering!

  SvaraRadera
 3. Nice! :-)

  Tack ska ni ha (och naturligtvis då särskilt Kim).

  ...även fast jag ser att ett par ord fallit bort. "Varenda, varenda detalj i dess design" skall egentligen vara "Varenda vinkel i skeppskroppen, varenda detalj i dess design".

  Förresten, har jag sagt att jag är en ordmärkande petimeter? Fast jag kanske borde lägga av innan du ändrar dig, Kim, och ger priset till någon annan... ;-)

  PS. Chief: "Fel låt vann", vad är det för schlagerfasoner? *nudge nudge*

  SvaraRadera
 4. Sorry, har rättat det som fallit bort nu. Ändrar mig gör jag definitivt inte :) men om man är en "ordmärkande petimeter" bör man nog också ha koll på att det skrivs "petimäter" - från franskans petit-maître f ö. (Ursäkta att jag är en sån messerschmitt ;)

  SvaraRadera