tisdag 7 december 2010

Strax utanför topp 10 (10) - ISTAPP

ISTAPP - "Blekinge"

En uppkäftig svensk black metal-debut står ISTAPP för med sitt album “Blekinge”. Melodiös black metal med sång på svenska vilket alltid ger pluspoäng hos mig (liksom sång på vilket annat modersmål som helst utöver engelska då :) Riktigt hur kaxigt bandet är framgår än mer i Roberts intervju med sångare Mordechai von Renvaktar på WeRock. Den minst sagt teatraliska attityden - "Blekinges legioner tågar nu ut för att frambringa den Absoluta Nollpunkten i all sin frusna härlighet" osv. - får de gärna för mig hoppa över helt, men musiken är riktigt bra. En lovvärd debut som alltså tar plats strax utanför min lista av årets tio bästa album. Rekommenderar också Roberts läsvärda recension av "Blekinge" på WeRock.

ISTAPP finns ännu inte på Spotify men nedan kan du lyssna till en av favoriterna, Bortgång af Alvrödul, Ljusets Förfall, på Youtube. Då påminner det mig en hel del om norska TREMOR som, vilket bloggens trogna läsare hört några gånger, är ett av mina absoluta favoritband (här på Spotify). ISTAPPs debutplatta är något ojämn med några svaga spår som t ex I väntan på den absoluta nollpunkten, med folksångsbetonad rensång, liknande VINTERSORG när det bandet är som minst bra...

4 kommentarer:

  1. Låter lite helium över hela produktionen. Låter det så på skiva också, eller är det en sugig mp3-version som komprimerat bort en stor del av ljudbilden?

    Annars hade det stor potential.

    SvaraRadera
  2. Det blir att skaffa denna på CD. Nu har jag jämfört på annat håll och på Youtube låter det inte klokt …

    SvaraRadera