tisdag 6 november 2012

TESSERACT: ny sångare, ny sång och intervju

Efter att den akustiska EP:n "Perspectives" med nye sångaren Elliot Coleman släpptes i våras har TESSERACT bytt sångare igen... Med Ashe O'Hara har processen att spela in ett nytt fullängdsalbum startat, bandet räknar med att bli klara i december och att skivan kommer ut i början av nästa år.

En första låt har släppts för streaming på SoundCloud och jag måste säga att jag är tveksam. Förutom den där "djent"-grejen, är det här verkligen samma TESSERACT?

"It continues down the same vein of groovy and euphoric progressive soundscapes... Whilst at the same time allowing for the musical evolution that is essential for any band that has a lineup change" säger medlemmarna. Fullt förståeligt, men det känns som om de kan tappa en hel del tidigare fans med detta.

WeRocks recension av studioalbumet "One" (av Martin Bensch)
WeRocks recension av EP:n "Perspectives" (av Martin Bensch) 

1 kommentar:

  1. Detta börjar ju likna hur många trummisar TESTAMENT har avverkat ;)Ser jag till utvecklingen som har ägt rum från debuten "One" så är den nya låten lite för lättviktig. Nog för att bandet har mesat till sig för mycket emellanåt, men detta känns som ett stort steg från meckighetsgraden som fanns på debuten. Tonen finns där ju fortfarande, men det som gjorde att jag gillade Tesseract var ju just meckigheten och de skönt udda taktarterna och den rena aggressiviteten i exempelvis Acceptance. Den aspekten känns väldigt avlägsen just nu. Sen är ju detta ett första smakprov, så man kanske inte ska dra för stora växlar på det.

    SvaraRadera