söndag 23 augusti 2009

DevilDriver

Från wikipedia: Dez Fafara, DevilDriverOjoj, vad härligt att få upp öronen för ännu ett band som jag fullständigt missat fram till nu, trots att kaliforniska DEVILDRIVER varit verksamma sedan 2003 och gett ut fyra fullängdsalbum. Så här långt har jag mest lyssnat på det näst senaste albumet, "The Last Kind Words", som går för runt på Spotify hos mig just nu. Senaste albumet, "Pray For Villains", släpptes för någon månad sedan. Tillsammans med SCAR SYMMETRY agerar DEVILDRIVER förband för BEHEMOTH på höstens turné som bland annat landar i Stockholm i november. Det här låter riktigt bra och jag ser mycket fram emot att se bandet live på Klubben, Fryshuset

Musiken har kallats allt mellan thrash, black och melodisk death metal och både METALLICA och SLAYER men även OPETH, IN FLAMES och Johnny Cash nämns som influenser. Nedan en favoritlåt så här långt, These Fighting Words i en liveupptagning från 2007. Men jag vill varmt rekommendera att avlyssna den även bland de andra på bandets Myspace, för bättre ljud. Där finns också två låtar från nya albumet, titelspåret plus Back With a Vengeance.7 kommentarer:

 1. Kolla också in spåret "Clouds over California":

  http://www.youtube.com/watch?v=J0K3eBuoZw8

  Grym låt och stencool video! :-)

  SvaraRadera
 2. Ibland är det bra att kolla först, och skriva sedan. Såg att spåret ju låg på deras MySpace; sorry.

  Videon är dock fortfarande värd en check!

  SvaraRadera
 3. Absolut, den låten är grym den också :)

  Men jag förstår mig verkligen inte på videon... (ge mig gärna nån användbar "ingång") ...men så är det ju också väldigt få videor som "finner nåd", hehe.

  Hittade iaf en på youtube med bättre bildkvalitet, "Subtitulos Español" gör väl ingen större skada? http://www.youtube.com/watch?v=MWFqdEp5IKk

  SvaraRadera
 4. Fin blogg du har fått ihop :)

  Glöm inte att ge mig en röst snälla! :)

  http://fridasjoblom.blogg.se/2009/august/finalisterna-i-veckans-blogg.html#comment

  Rösta på NIKLAS NR2 :)

  Frida har rätt så många besökare top 10 på blogg.se så även du som röstar har chansen till fler besökare på din blogg :) + att jag hjälper dig om du nånsin behöver en röst ;) + att du får en länkning på min blogg när tävlingen är över om du vill förstås :)

  Många fördelar för dig ;)

  Ha en trevlig kväll! :)

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentaren Niklas. Jag kan inte riktigt se att våra respektive bloggar har så mycket gemensamt... Men jag önskar dig varmt lycka till i ditt projekt i vilket fall :)

  SvaraRadera
 6. haha, bra inlägg. Har totalt missat dem också. Måste sluta rata band pga deras namn (devildriver låter ju inte så värst bra alltså) Men musiken rockar ju.

  Tyckte Arsis hade en del sjysst också. Blir en öl-paus när Scar Symmetry spela för oss. :-)

  /viktor

  SvaraRadera
 7. Tack för kommentaren, Viktor :) Ja, många konstiga bandnamn florerar inom genren, detta kanske inte är det messt anmärkningsvärda ändå... Har inte kollat in Arsis, men kan nog också tänka mig en Scar Symmetry-paus :)

  Hoppas det går bra med invänjningen. Och en hederlig Emmaljunga är nog (tyvärr?) svårslagen..

  SvaraRadera