fredag 28 augusti 2009

ILL OMEN NATION

Jag skrev ett inlägg om MISTRAL för halvtannat år sedan då jag nyss hade hört musiken för första gången. Tyvärr "försvann" bandet därefter och även om jag försökt följa Henrik Ryösäs (ibland skrivet Ryosa) förehavande är det först nu jag hittat uppgifter om nytt material från honom och hans band, som numera heter ILL OMEN NATION. Två nya låtar ligger uppe på bandets Myspace. Det här är någon slags ganska udda "electronica metal" som jag inte hittat några direkta paralleller till på annat håll. Det är i varje fall inte likt något annat jag brukar lyssna på.

Lyssna på Myspace, men missa inte den låt jag rekommenderade redan 2008 och som numera finns på Youtube (och således även här :) Lavish Lurid Liquid spelades in 2003. Ytterligare ett par låtar finns på Youtube. 

3 kommentarer:

 1. Ja, det går ju att lyssna till men inte mer. Kan glädja dig med att min son Olle-Bo-Albert ska gå på "In Flames" konsert den 11 december. Jag har inte påverkat honom, det måste komma någon helt annan stans ifrån!!!
  kram
  Signe

  SvaraRadera
 2. Kära Signe!
  Alltid så roligt att få kommentarer från dig :) Roligt att Bo-Olle ska se denna ytterst högkvalitativa svenska melo-döds, bättre än IF blir det bara inte... Kanske kan han och jag tillsammans övertala dig att göra oss sällskap med ett "studiebesök" på ifrågavarande konsert? (Ja, självklart ska jag och Yngsta dit :)

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt intresse för min musik. Dessa två nya låtar representerar inte nödvändigtvis ILL OMEN NATION så perfekt, jag tänkte att jag borde nämna detta för dig, baserat på din beskrivning "electronica metal". Och ledsen för min dålig svenska .. Om du vill fråga något mer är du välkommen att e-posta mig på henrik [at] ryosa.com

  Henrik/ION

  SvaraRadera