onsdag 13 januari 2010

Black metal till Eurovisionsfestivalen!

Ja, det är sant! Keep of Kalessin vann i söndags semifinalen i Norges uttagning till Eurovison Song Contest med sin nya låt "The Dragontower". Mycket bra låt, lyssna nedan eller via bandets Myspace. Och läs vad Obsidian C (Arnt Grønbech) vill säga till dem som genast hojtar om "sell out". Sen kanske man kan diskutera om deras metal ska kallas black eller vad, men jäklar vad de kan norrmännen :)På Werock.se finns både intervju med Obsidian C och recension av senaste albumet "Kolossus", men tyvärr ligger sajten nere för närvarande... Jag återkommer med länkar.

3 kommentarer:

 1. Mycket härligt att se dem fortsätta lite på sin grej, fastän låten ju är en aning tillrättalagd för att funka i dessa sammanhang. Någon total sell-out tycker jag ändå inte att det är, de håller på ett sätt fast vid sin identitet.

  Dessutom förtjänar verkligen Keep of Kalessin framgångar, fantastiskt band. Nu kanske man får se dem på en scen i Sverige snart också... :)

  SvaraRadera
 2. Black metal kan man knappast kalla denna stilen, men jag tycker att det är roligt att "vanligt folk" har fått upp öronen för hårdrock. Go Keep of Kalessin!

  SvaraRadera
 3. Ja, vad skall man säga... Onekligen lite kul med såpass hård musik i "Melodifestivalen".

  Angående Keep Of Kalessin så kan man ju se det från två håll. Antingen är det ju ganska vågat, kul att de vågar göra vad de tror på och kanske ett smart affärsdrag eller så är det extremt kommersiellt (vilket kanske kan slå tillbaka) och bara pinsamt.

  SvaraRadera