lördag 2 januari 2010

Nyårsgodis på Werock

Efter att Werock sedan i tisdags är uppe igen har det varit fullt ös och vi har publicerat alla topplaceringarna på Bästa svenska-listan samt den sammanställda listan över Werocks Tio bästa svenska metal-album.

Vilken platta som skulle kamma hem totalsegern har blivit allt tydligare under nedräkningen; det enda album som faktiskt alla skribenterna hade med på sin topplista, trots att det i övrigt har varit ganska stor spännvidd på våra olika listor.

Nytt decennium men också ny månad, vilket naturligtvis även innebär ett gäng aktuella recensioner på Werock. Sålunda hyllar Chief Rebel Angel de svenska nykomlingarna LOS SIN NOMBRE samt W.E.T, en ny konstellation av musiker från bland annat WORK OF ART och TALISMAN medan Blasphemedia och Metallbibliotekarien inte är lika nådiga mot italienska MANDRAGORA SCREAM respektive tyska DARK AGE. I min recension av 30 SECONDS TO MARS "This Is War" konstaterar jag bland annat att den "...balanserar hela tiden på gränsen till att bli fånig i sin storvulenhet – men... känns trots allt ärlig och äkta".

1 kommentar: