tisdag 22 februari 2011

IMMORTALs Demonaz

Jag blev helt tagen av den här låten, har säkert spelat den 30-40 gånger sedan igår. Jag vet inte riktigt vad det är, den är gankska "simpel" i sin struktur. Kanske är det just det? Får mig att tänka lite på TIAMAT också.


Abbath från black metal-bandet IMMORTAL har sitt eget projekt, musikgruppen I, och nu har den andra grundaren Demonaz Occulta (Harald Nævdal) sitt första soloalbum på gång. Under The Dying Sun är en demoinspelning som tillsammans med låten Over The Mountains ska ingå på en kommande platta.

Abbath har i I med sig Armagedda från IMMORTAL på trummor, King ov Hell på bas och gitarristen Ice Dale från Enslaved - samt Demonaz som låtskrivare. Demonaz solo har med sig Abbath, Ice Dale och Armagedda, åtminstone på demoinspelningarna som är från 2007. Liknande konstellation alltså, men annorlunda sound.

Albumet, "March Of The Norse", släpps 1 april. Demonaz säger att det innebär "another cold dimension in my musical and lyrical world". Känns klart värt att se fram emot säger jag.
1 kommentar:

  1. Vi får väl se vad som kommer utav detta. Var inte så förtjust i I men man hoppas ju alltid...

    SvaraRadera