söndag 27 juni 2010

3-årslistan - THÅSTRÖM

Allt är inte hård musik och metal här i världen. Inte heller i den här bloggens värld... Även om listan hittills har haft tyngdpunkten där, finns det naturligtvis softare musik som också betyder väldigt mycket för mig och för bloggen.

En del gammal kärlek rostar verkligen aldrig. Joakim Thåström är en sådan. Från Ebba Grön via (Rymd-) Imperiet och hela hans solokarriär har Thåströms musikproduktion följt mig och förnöjt mig, och blivit "soundtrack" till olika faser i livet.

Eftersom bra musik med bra textinnehåll alltid är bättre än bra musik med sämre lyrik, är det ständigt "fördel Thåström", när han släpper något nytt. Förra årets "Kärlek är för dom" innehåller en hel uppsättning underfundig lyrik och toksköna melodier och albumet knep också tredjeplatsen på min årsbästalista för 2009.

Spotifylistan uppdateras med titellåten från albumet, samt Långtbort.

2 kommentarer:

  1. Jo, det är väl nästintill omöjligt att säga något illa om denna artist. Även när det är dåligt är det världsklass.

    SvaraRadera
  2. Hej, Brasilien har just gjort sitt tredje mål mot Chile. Jädrar vad dom är duktiga. Men, roligt att vi båda gillar samma kille. Jag tycker dessvärre att det är musiken som tilltalar mig mest, lyriken/texten kommer alltid i andra hand. Ibland som här är det fantastiskt att både och sammanfaller.
    Signe

    SvaraRadera