onsdag 23 juni 2010

DARK TRANQUILLITYs familjeträd

(Edit: fixar till länkarna, ursäkta slarvet...)

Det här är så fantastiskt! Gulligt, omfattande och snyggt på en gång. I en tävling utlyst av MetalSucks (ja, de heter så), om vem som bäst illustrerade DARK TRANQUILLITYs och dess medlemmars relationer med sig själva och med andra band... Ja, det är svårt att förklara med ord men attans så tydligt i denna illustration, eller se nedan. Det är så snyggt, så exakt, så superinformativt - att informationsförmedlaren i mig tar ett högt glädjeskutt :)


Kanske är detta ett förslag till omslag till nästa DARK TRANQUILLITY-album? Och kan man önska sig fler sådana här illustrativa genomgångar, av andra band? Göteborgsmetallens relationer behöver utvecklas ytterligare utifrån detta och Stockholmsdödsens förhållanden kan stå på tur.

Måhända illustrerar detta väl Keith Kahn-Harris tes att “…for the majority of Swedish extreme metal musicians membership of the scen is more salient than membership of one particular band. The Swedish scen is superficially constantly in flux but its membership remains stable and enduring.”

Eller så är det bara fantastiskt roligt, jag försjönk i detta "släktträd" i närmre en timma :)

Jag vill illustrera med en låt från DARK TRANQUILLITYs första albumet "Skydancer" där inte Mikael Stanne utan Anders Fridén, numer i inte helt okända IN FLAMES, sjunger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar